Ürün Sepetinize Eklendi

X
SEPETE GİT
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

11

MAY'21
29.GÜN iFTAR MENÜSÜ

DOMATES ÇORBASI

2 yemek kaşığı terayağı

2.5 yemek kaşığı un

1 dolu yemek kaşığı domates salçası

1 büyük kase domates rendesi

1.5 litre su

Tuz ve karabiber

Yarım su bardağı süt

Üzeri için kaşar rendesi

YAPILIŞI

Tereyağında unu kavurun. Daha sonra salçayı ilave edin. Domates rendesini de ekledikten sonra suyunu ve baharatını ekleyin. Çorba kaynayıp kıvama geldikten sonra blendırdan geçirin. Daha sonra sütünü de ilave edip pişirme işlemini tamamlayın. Üzerine kaşar rendesini de ekleyip servise hazır hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun.

 

Ispanak ve Mantarlı Tavuk

 

Malzemeler:

3 adet tavuk göğsü

7-8 adet mantar

250 gram ıspanak

2 adet küçük soğan

3 diş sarımsak

1 dolu yemek kaşığı un

1 su bardağı tavuk suyu (eğer yoksa yarım tavuk bulyonu suda çözdürün)

200ml krema

Karabiber, kırmızı toz biber ve tuz

Zeytinyağı

 

Yapılışı: 

Tavuk göğüslerini ortadan kesin. Üzerine 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ve her yerine gelecek şekilde karabiber ve tuz serpin. Mantarı saplarıyla birlikte çok ince olmayacak şekilde doğrayın. Soğan ve sarımsak piyazlık doğrayın. Ispanakları yıkayıp doğrayın. Uygun bir tavayı kızdırın. Yağ eklemeden tavuk göğsünün her iki tarafını da 2-3 dakika kadar kızartın. Kızaran tavukları başka bir tabak içerisine alıp kenarda bekletin. Aynı tava içerisine zeytinyağı dökün. Soğan ve sarımsakları 1 dakika boyunca soteleyin, ardından mantarı ekleyip sotelemeye devam edin. Mantar renk değiştirdiğinde ıspanağı ekleyin. Üzerine karabiber, tuz ve az kırmızı biber ekleyip pişirin. Ispanak suyunu salıp çektiğinde unu ekleyip 1 dakika kavurun. Sonra tavuk suyunu ekleyip güzelce karıştırın. Fokurdamaya başladığında kremayı ekleyin. Ocağın altını bir tık kısıp 2 dakika pişirin. En son tavukları ekleyin. Kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte 5-6 dakika pişirin. Süre sonunda ocaktan alın ve 15 dakika dinlendirdikten sonra servis edin.

 

Sosyete Mantısı

 

Malzemeler:

3 adet yufka

 

İç harcı için;

300 gram kıyma

1 adet soğan

1 yemek kaşığı salça

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Karabiber 

Pul biber

Tuz 

Maydanoz

 

Yufkaları ıslatmak için;

Yarım su bardağı su

4 yemek kaşığı sıvı yağ

 

Üzeri için;

Sarımsaklı yoğurt

 

Sosu için;

2 yemek kaşığı tereyağı

Nane

Pul biber

 

Yapılışı:

 

 İlk olarak mantımız için iç harcı hazırlıyoruz. Soğanı çok ince yemeklik doğrayın ve sıvı yağ ile pembeleşene kadar kavurun. Üzerine kıymayı ekleyerek kavurmaya devam edin. Rengi değişen ve kavrulan kıymaya salça, tuz ve baharatlar eklenir. Piştikten sonra ocak kapanır ve doğranmış bir tutam maydanoz iç harca eklenerek karıştırılır. Yufka 4’e kesilir. Her parçasının üzerine yağ ve su karışımı sürülerek iç harçtan serpilir. Rulo yapılarak gül böreği şeklinde sarılır. Üzerine yağ ve su karışımından sürülerek 170 derece fırında pişirilir. Üzeri çok kızarmayacak şekilde hafif pembeleşmeye başlayınca fırından alınır. Servis tabağına alınan mantının üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Tereyağında yakılan nane ve pul biber gezdirilir.