Ürün Sepetinize Eklendi

X
SEPETE GİT
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

08

MAY'21
26.GÜN iFTAR MENÜSÜ
Yayla Çorbası

 

Malzemeler:

2 su bardağı yoğurt 

1,5 yemek kaşığı tepeleme un

2 çay kaşığı tuz

2 yemek kaşığı limonun suyu

1 adet yumurta sarısı

1 tatlı kaşığı pul biber

6 su bardağı su

1 çay bardağı pirinç

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı kuru nane

 

Yapılışı: 

Çorbayı pişireceğiniz tencereye 2 su bardağı yoğurt, 1,5 yemek kaşığı un, 2 çay kaşığı tuz ve 2 yemek kaşığı limon suyu ekleyip pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın. 1 yumurta sarısını da karışımın üzerine ekledikten sonra tekrar karıştırın. 6 su bardağı soğuk suyu da ilave edip orta ateşte kaynamaya bırakın. Çorba kaynamaya başlayınca yıkayıp süzdüğünüz 1 çay bardağı pirinci ekleyin ve tekrar kaynamaya bırakın. Bu sırada ayrı bir tavada 2'şer yemek kaşığı zeytinyağı ve tereyağını kızdırın.1 yemek kaşığı kuru naneyi de üzerine ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Hazırladığınız yağı kaynamakta olan çorbanın üzerine dökün. Güzelce karıştırıp ocağın altını kapatın ve servis edin.

 

Şehzade Kebabı

 

Malzemeler:

1 kg kuşbaşı dana eti

5 adet patlıcan

3 yemek kaşığı sıvı yağ

2 adet soğan

4-5 adet yeşil biber

4-5 diş sarımsak

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

Tuz

1 yemek kaşığı domates salçası

2 su bardağı et suyu

 

Üzeri için;

2 adet domates

Soğan dilimleri

Biber

 

Yapılışı: 

 

Kuşbaşı doğranmış dana eti düdüklü tencereye alınır. Üzerini geçecek kadar su ile doldurulur. Tencerenin kapağı kapatılmadan bir süre kaynatılarak üzerinde biriken köpükler bir kaşık yardımı ile alınır. Ardından kapak kapatılarak orta ateşte buhar çıkana kadar pişirilir. Buhar çıkmaya başladığında buhar düğmesini aşağıya doğru indirerek kısık ateşte 10 dakika daha pişirilir. Patlıcanlar çizgili soyularak küpler halinde doğranır. 20 dakika kadar tuzu suda bekletilir. Bu sırada pişen etler düdüklünün havası kontrol edilerek kapağı açılır ve etlerin suyu süzülür. Suyu süzülen patlıcanlar havlu kağıt ile kurulanarak bol kızgın yağda kızartılır. Ayrı bir tencereye 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ alınarak 2 adet yemeklik doğranmış kuru soğan pembeleşene kadar kavrulur. Bir süre sonra yeşil biberler de doğranıp ilave edilir. Sarımsaklar da eklenerek karıştırılır ve kavrulmaya devam edilir. Karabiber, pul biber, tuz ilave edilerek karıştırılır. Son olarak haşlanan etler ilave edilir ve karıştırılarak ocaktan alınır. Toprak kabımıza kızartılan patlıcanlar düzgün bir şekilde alınır ve hazırlanan etli karışım da alınarak her yeri eşit olacak şekilde karıştırılır. Üzeri domates dilimleri ve biberle süslenir. Yemeğin sosu için ayrı bir kap içerisinde 1 yemek kaşığı domates salçası ve 2 su bardağı et suyunda ezilerek yemeğin üzerine gezdirilir. 180 derece fırında domates ve biberler pişinceye kadar yaklaşık 20 dakika pişirilir.

 

 

PİRİNÇ PİLAVI

2 su bardağı pirinç

3 su bardağı su

1.5 yemek kaşığı tereyağı

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Tuz

YAPILIŞI

 

 

 

Yarım saat kaynar suda beklettiğimiz pirinçleri yıkayıp ardından süzüyoruz. Tereyağı ve sıvı yağı ile birlikte kavuruyoruz. Üzerine kaynar suyunu ilave edip pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun






Anahtar Kelimeler: