Ürün Sepetinize Eklendi

X
SEPETE GİT
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

07

MAY'21
25.GÜN iFTAR MENÜSÜ

Alaca Çorba

 

Malzemeler:

½ su bardağı nohut

½ su bardağı yeşil mercimek

½ su bardağı aşurelik buğday

2 yemek kaşığı salça

6 su bardağı su

2 adet kuru soğan

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı tarhun otu

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

 

Üzeri için;

1 yemek kaşığı tarhun otu

3 yemek kaşığı zeytinyağı

 

Yapılışı: 

Bir gece önceden ıslattığınız nohut ve buğdayı süzün. Nohutu, buğdayı ve yeşil mercimekleri ayrı ayrı kaplarda yumuşayana dek haşlayın. Haşlanmış bakliyatların hepsinin suyunu süzün ve bir tencereye alın. Üstlerine 6 su bardağı suyu ekleyin ve ocağın altını açın. Soğanları küp küp doğrayın ve tencereye ilave edin. Bu şekilde ara ara karıştırarak, tüm malzemeler kaynayana dek pişirin. Çorbanız kaynarken, küçük bir tavada tereyağını kızdırın, içerisine salçayı ve tarhun otunu ilave edip güzelce kavurun. Kavurduğunuz salça ve tarhun otu karışımını kaynamakta olan çorbaya ekleyin ve yaklaşık 5 dakika daha bu şekilde kaynatın. Tuzunu ve karabiberini de ilave edin. Çorbanız piştikten sonra altını kapatın ve servis kaselerine alın. Bir tavada kızdırdığınız zeytinyağının içine tarhun otunu ekleyin ve birkaç kez karıştırdıktan sonra kaselere aldığınız çorbaların üzerine  zeytinyağında kavrulmuş tarhun otunu da gezdirerek servis edin. 

 

 

Sembusek (Kapalı Lahmacun)

 

Malzemeler: 

Hamur için;

4 su bardağı un

Yarım paket yaş maya

Yarım yemek kaşığı tuz

1 çay kaşığı şeker

2 su bardağına yakın ılık su

 

İç harcı için;

300 gram orta yağlı kıyma

4 orta boy soğan

2 adet sivri yeşil biber

3 diş sarımsak

2 adet orta boy domates

1 yemek kaşığı biber salçası

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

1 çay bardağı sıvı yağ

 

Yapılışı: 

 

Unu yoğurma kabına alıyoruz. Üzerine mayayı tuzu şekeri katıp ılık suyu yavaş yavaş ekleyerek çok yumuşak olmayacak şekilde yoğuruyoruz. Mayalanmasını bekliyoruz. Bu arada kıymayı kavurmaya başlıyoruz. Suyunu çekince sıvı yağı ekliyoruz. Biraz daha kavuruyoruz. Küçük küçük doğradığımız soğanları ekliyoruz. Soğanlar pişince salçayı ekliyoruz. Daha sonra küçük küçük domatesi biberi sarımsakları katıyoruz. İyice suyunu çekince baharatları katıp altını kapatıyoruz. İyice soğuyacak donacak. Mayalanan hamurdan küçük küçük ceviz kadar parçalar alıyoruz. Sonra oklavayla açıyoruz çok ince olmayacak pasta tabağı büyüklüğün de açıyoruz. Soğuyan içten katıp diğer tarafı kapatıp. İyice yapıştırıyoruz. İyice ısınmış teflon tava da arkalı önlü pişiriyoruz. Kızarana kadar pişecek.

 

 

Havuç Tarator

 

Malzemeler: 

2 adet orta boy havuç 

5 yemek kaşığı yoğurt

3 yemek kaşığı süzme yoğurt

1 diş rendelenmiş sarımsak

2 yemek kaşığı zeytinyağı

5-6 adet ceviz içi

1 çay kaşığı tuz

 

Yapılışı: 

 

Havucu rendeleyin ve bir tavaya alın. Çok az zeytinyağıyla beraber orta ateşte, yumuşayana dek, 2-3 dakika kadar kavurun ve bir köşede soğumaya alın. Bir kabın içerisine yoğurt, süzme yoğurt, soğumuş rendelemiş havuç, ceviz içi, zeytinyağı, rendelemiş sarımsak ve tuzu alarak güzelce karıştırın. Karışımı servis tabağına alın ve üzerine dilerseniz zeytinyağı gezdirerek ve taze nanelerle süsleyerek servis edin. 

 

Elma Hoşafı

 

Malzemeler:

6-7 adet orta boy elma

1,5 su bardağı şeker

1 adet limon

Yeterince su

 

Yapılışı: 

 

Elmaları soyup çekirdeklerini çıkarttıktan sonra küp küp doğrayarak bir tencereye koyun. Üzerine elmaları iki parmak geçecek kadar soğuk su ilave edin ve elmalar yumuşayana kadar suyla birlikte kaynatın. Elmalar piştikten sonra şekeri ve bir adet limonun suyunu ekleyin. 5-10 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten alın. Soğuduktan sonra servise hazırdır.