Ürün Sepetinize Eklendi

X
SEPETE GİT
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

06

MAY'21
24.GÜN iFTAR MENÜSÜ

Mantı Çorbası

 

Malzemeler:

2 su bardağı haşlanmış nohut

1 su bardağı mantı

1 kuru soğan

3 diş sarımsak

1 çorba kaşığı un

1 çorba kaşığı domates salçası

Yarım çorba kaşığı biber salçası

Nane

Tuz

 

Yapılışı: 

 

Soğanlar ve sarımsakları kavurun. Salçayı ekleyip kavurun. Nohutu ekleyin. Mantıyı ekleyin ve ardından suyu ekleyin. Son olarak tuz ve naneyi ilave edin. Nohut ve mantı pişene dek pişirin.

 

Fırında Mücver

 

Malzemeler:

4 orta boy kabak

2 adet yumurta

Yarım demet dereotu

20-25 adet maydanoz

8-10 adet yeşil soğan

200 gram beyaz peynir

1 çay bardağı un

1 adet kabartma tozu

Yarım kahve fincanı sıvı yağı

Tuz, karabiber, pul biber

 

Üzeri için;

250 gram rendelenmiş kaşar peyniri

 

Yapılışı: 

 

Kabakları soyun, rendeleyin ve suyunu sıkarak çıkarın. Diğer yeşillikleri ince ince doğrayın. Beyaz peyniri bir çatal yardımıyla ezin. Yumurtaları ayrı bir kapta iyice çırpın, köpük köpük olsun. Bütün malzemeleri krep yapıyormuş gibi birleştirin. Burada önemli olan unun miktarını ayarlamanız. Çok cıvık olmasın ki içini çekerek pişsin. Fırın kabınızı çok az yağla yağlayın ya da pişirme kağıdı kullanabilirsiniz. Tüm malzemeyi kabınıza boşaltın ve önceden 200 derecede ısıtılmış fırınınıza sürün. Kızarmaya başlayınca çıkarıp kaşar peyniri serpin ve kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar pişirin.

 

Pesto Soslu Makarna

 

Malzemeler: 

Yarım paket penne (kalem) makarna

1 paket süt kreması

2-3 yemek kaşığı hazır pesto sosu

2 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ

Tuz

 

Yapılışı: 

 

Genişçe bir tencereye bolca su alıp kaynatalım. Kaynayınca yarım tatlı kaşığı kadar tuz ekleyip makarnaları ilave edelim. Paketin üzerinde yazdığı gibi 9-10 dakika pişmeye bırakalım. Makarnalar pişmeye yakın uygun bir tavaya az sıvı yağımızı alalım. Pesto sosumuzu ilave edip karıştıralım, süt kremasını da ekleyip ısıtalım. Çok fokur fokur kaynamasına gerek kalmadan hafifçe pişirelim ve bu sırada suyunu süzdüğümüz makarnaları da ilave edelim. Karıştırarak bütün makarnaların sosa bulanmasını sağlayalım. Pesto soslu makarna servise hazır, soğutmadan servis edelim.

 
 





Anahtar Kelimeler: