Ürün Sepetinize Eklendi

X
SEPETE GİT
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

31

MAR'20
Sağlıklı Yaşam Tarzı için 15 Öneri


 


Sağlıklı Yaşam Tarzı için 15 Öneri
 
  • Bağışıklık sistemimizi güçlendiren; bakteri, virüs ve mikroplara karşı sağlığımızı destekleyen meyveler hem kuru hem taze formlarıyla birer vitamin deposudur.
  • Öğün aralarında sağlıklı atıştırmalıklarla, bağışıklık sisteminize katkıda bulunun.
  • Tükettiğiniz kuru meyvelerin %100 katkısız ve şeker ilavesiz olanlarını tercih edin.
  • HELAL gıda, VEGAN ve VEJETERYAN beslenmeye uygun kuru meyve çeşitleri için resmin üzerine tıklayın!
     
 
1. Namaz kılın. Yapılması farz olan ibadetimizin hem bedenimizi en sağlıklı şekilde tutabilmemizi sağlar hem de ruha sayısız faydası vardır.
2. Dişlerinizi günde 2 kere fırçalayın ve diş ipi kullanmayı ihmal etmeyin.
3. Tükettiğiniz gıdaları doğal yollarla renklendirin. Eğer evinizde pilav çok tüketiliyorsa, bir gün domatesli ya da salçalı, kekikli, zerdeçallı, soğanlı gibi doğal besinerle hem renklendirin, tatlandırın hem de daha sağlıklı hale getirin.
Sefamerve sağlıklı yaşam ürünleri için tıklayın!

    
 
4. Karbonhitrat seçiminizi gün aşırı değiştirin. Her gün farklı bir alternatif tüketin. Bir gün patates, bir gün ekmek, diğer gün makarna, öteki gün bulgur gibi...
5. Uyumadan önce bir peçeteye bir kaç damla lavanta yağı damlatın. Hoş kokusu uykunuzu daha verimli hale getirecektir.
6. Bitki çayı tüketin. Sofralarımızın vazgeçilmezi siyah çayın da içine, zencefil tarçın ekleyerek hem değişik tatlar elde edip hem de daha sağlıklı hale getirebilirsiniz.
7. Teknolojiye biraz ara verin. Günde bir kaç saat telefon, bilgisayar ve televizyondan uzak durmaya çalışın.
8. Yemek yerken, sadece yemek yiyin. Televizyon karşısında yemek yemek doyma algımızı azaltarak bizi daha çok yemek yemeye teşvik eder.
9. Hareket edin. Evde içinde aktifliğinizi koruyabileceğiniz evde spor önerilerimize göz atın https://www.sefamerve.com/blog/detail/1088/Evde-Yapilacak-Pratik-Egzersiz-Onerileri.htm
10. Her zamankinden 1 saat daha erken uyumayı deneyin.
11. Uyandırma alarmını asla ertelemeyin. 5 dakikalık erteleme size tüm gün yorgunluk hissi verir.
12.Şeker ve tuz miktarını azaltın. Çay ve kahveyi şekerli tüketiyorsanız ya azaltın ya da hiç kullanmayın. Yemeklerinize daha az tuz atmaya çalışın. Zamanla damak tadınız da alışacaktır.

  
 
13. Daha çok sebze ve meyve tüketmeye çalışın.
14. Elinizin altında mutlaka bir su şişesi olsun. Bu sizi daha çok sıvı içmeye yöneltecektir.
15. Propolis tüketin. Propolisin koruyucu savunma sistemi ve antioksidan özellikleri içerdiği aktif bitki bileşenlerinden gelir. Propolis içerisinde bulunan 22 bileşen ile bu yüzyılda keşfedilen mükemmel bir doğal ürün olma özelliği ile büyük önem kazandı. Propolisin faydaları ile ilgili yayınlanmış çok fazla bilimsel makale ve bilgiye internette kısa bir araştırma yaparak ulaşabilirsiniz.